Even achterom kijken

Onze gemeente is in ontwikkeling en kijkt vooruit. Toch vinden we het ook belangrijk zo nu en dan een blik naar achteren te werpen. We zijn blij met de fundamenten die in het verleden zijn gelegd door anderen.

Zo voelen we ons onderdeel van de wereldwijde kerk van Jezus Christus. Een beweging die al 2000 jaren bestaat en Jezus erkent als de Zoon van God en de enige weg tot God de Vader. En die zijn wortels heeft in het volk Israël.

Ook zijn we een baptistengemeente. Lees voor meer informatie Het baptisme in vogelvlucht.

Huiskamer

Onze gemeente is in 1976 ontstaan vanuit de baptistengemeente in Hoogeveen. Ongeveer 15 mensen uit Meppel en omgeving  kwamen bijelkaar. Eerst in huiselijke kring en vanaf 1979 in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente in Meppel. Het aantal leden en bezoekers groeide gestaag.

Zelfstandig

Op 1 januari 1991 werd onze gemeente een zelfstandige kerk en er werd ook een eigen voorganger benoemd: Oscar Lohuis. Hij heeft de gemeente een aantal jaren gediend en mee helpen opbouwen. In deze tijd zijn we verhuisd naar het gebouw van het Drenthe College.

Na een aantal jaren zonder eigen voorganger werd in 2002 Johan Drogt voorganger. Hij werd in oktober 2006 opgevolgd door  Cees Hanemaayer, die in december 2014 afscheid heeft genomen. Op 20 maart 2016 is Joshi van Veen voorganger geworden van onze gemeeente.

Anno 2014 telt de gemeente ongeveer 300 leden en betrokkenen.

De zondagse samenkomst wordt bezocht door gemiddeld 350 bezoekers.