Baptistengemeente Meppel

Kinderwerk

Onze gemeente is gezegend met een grote kinderschare. We zijn blij iedere zondag veel kinderen te zien.

Voor de jongste kinderen van 0 tot 2 is er crèche. Hier is enthousiaste leiding aanwezig die graag even op uw kind past. De kleintjes worden indien nodig verschoond, en ook kunt u aangeven of uw kind een hapje of een drankjes nodig heeft. Deze creche is rustig genoeg zodat uw kind even kan slapen.
Voor de kinderen tussen 2 en 4 is er een eigen crèchegroep. Deze kinderen wordt een programma aangeboden met een bijbelverhaal, een liedje en een knutselwerkje gebaseerd op de Timotheüs-methode van Opwekking. Tijdens het programma krijgen de kinderen een koekje en limonade. Daarnaast is er voldoende aandacht voor sanitaire stops of verschoningen.
De crècheleiding staat vanaf 9.50 uur voor u klaar en  is uw kind welkom. U kunt uw kind natuurlijk ook pas na het eerste gedeelte van de dienst te brengen.

Voor de kinderen van 4-12 jaar is er iedere zondag een apart kinderprogramma. Het eerste half uur zitten ze nog bij “de grote mensen” in de samenkomst, maar daarna gaan ze in leeftijdsgroepen naar een eigen zaal. Hier horen ze een bijbelverhaal of lezen de kinderen zelf uit de bijbel met hulp van de leiding. Verder zingen en bidden ze met elkaar. Als verwerking maken ze een creatief werkje, doen een spel of quiz.
De kinderen zijn naar leeftijd onderverdeeld in 4 groepen.

Elke groep wordt geleid door enthousiaste kinderwerkers met een hart voor kinderen.

Daarnaast worden voor en door de kinderen nog speciale activiteiten georganiseerd zoals:
  • een zondagschoolreisje;
  • een bijdrage aan de samenkomst op Eerste Kerstdag;
  • speciale gezinsdienst in juni.          

 Voor meer informatie: Ben je jong?