Erediensten

Erediensten op zondagmorgen

Eén van de kernactiviteiten in de gemeente blijft de samenkomst van iedere zondagmorgen.  Ook in deze tijd van moderne communicatiemiddelen is dit voor velen nog steeds één van de wekelijkse hoogtepunten in hun relatie met God en medegelovigen. Het wat ouderwetse begrip “eredienst” geeft het doel goed aan: het is een samenkomst om God te vereren en te aanbidden. Met onze muziek en liederen, met onze gaven, door te luisteren naar Zijn Woord, door het herdenken van de tekenen van brood en wijn. In de allereerste plaats komen we samen om God te eren en elkaar te dienen. Daarnaast mogen we ook ontvangen. Verfrissing, vertroosting, nieuwe moed. Geloofsoppeppers.  Ook in het nieuwe seizoen willen we weer met veel zorg de diensten voorbereiden.

Als u eens wist hoeveel mensen zich wekelijks hiervoor inzetten: de voorganger, de muzikanten, de podium- en facilitaire taken, enz.

Het is belangrijk in de woorden van Jezus te blijven. Om Jezus woorden te doen, moeten we ze kennen, ons ermee voeden. En in het gelovig lezen van Gods Woord is ook de transformerende kracht van de Heilige Geest werkzaam. Hij helpt ons om de woorden die we lezen, te beleven en in praktijk te brengen. Mede daarom maken het lezen van de bijbel en de preek/overdenking een belangrijk deel uit van de eredienst.